Normal_06_automotive___logistiek__2014__economie-2worddocument

Studenten Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) van Noorderpoort en ROC Friese Poort lopen op woensdag 17 april mee met de Walk for Life run-bike-run. Hiermee halen de studenten geld op voor het UMCG Kanker Researchfonds in Groningen. Vijftig teams met militairen lopen mee met de estafette, waarvan zestien teams met studenten van Noorderpoort en ROC Friese Poort. 

Binnen zes uur tachtig kilometer

De studenten starten woensdagochtend bij de Johannes Postkazerne in Havelte. Tijdens de run-bike-run zijn steeds twee deelnemers in beweging; één op de fiets en één hardlopend ernaast. Binnen zes uur moeten ze tachtig kilometer afleggen. Er vindt een korte stop plaats bij het Paterswoldsemeer in Groningen. Daar trekken de studenten het Walk for Life tenue aan. Vervolgens marcheren ze, onder begeleiding van tamboers van Defensie, naar het UMCG om de cheque met het opgehaalde geld te overhandigen. Naast politie en marechaussee, begeleidt een drumband van Defensie de studenten gedurende deze mars van het hotel naar het UMCG. 
 

Sponsoring voor goed doel

De teams die deelnemen aan de run-bike-run bestaan uit acht personen. ROC Friese Poort loopt met dertien teams mee en Noorderpoort met drie. De teams van Noorderpoort bestaan uit eerstejaars studenten VeVa. In totaal hebben de Noorderpoorters ruim € 1.300,- opgehaald voor het goede doel. ROC Friese Poort heeft in totaal € 12.500,- opgehaald. Hiervoor deden de studenten een beroep op familie, vrienden en de directe omgeving. Zo heeft eerstejaars student Sharina van der Veen, student bij Noorderpoort, zich laten sponsoren door haar oude school, Winkler Prins uit Veendam. Studente ROC Friese Poort, Pasquaale Jansen uit Grou, haalde in zijn woonplaats en omliggende dorpen van deur tot deur geld op.
 

Over de Walk for Life run-bike-run

De Walk for Life wordt georganiseerd door Stichting Walk for Life Groningen. De stichting wil jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 35 jaar, die met kanker worden geconfronteerd, hoop geven en kracht bieden om hun leven weer op te pakken. Het 44 Pansterinfanteriebataljon RI Johan Willem Friso loopt woensdag 17 april de Walk for Life estafette van de Johan Postkazerne te Havelte naar het Oncologieplein in het Universitair Medisch Centrum Groningen gelopen. Vanuit Assen loopt er een groep van de Dienst Justitiële Inrichtingen naar Groningen. In 2018 werd de loop ook georganiseerd en resulteerde dit een indrukwekkende actie met veel militairen die in kolonne via de Grote Markt naar het UMCG marcheerden.
 
Door: Nationale Zorggids