Informatieavond diabetes beweegkuur Trefpunt

Op woensdag 23 november wordt er in het Trefcentrum in Bedum van 17.00 tot 21.00 uur een informatieavond gehouden voor iedereen die geïnteresseerd is in de diabetes beweegkuur. Organisatoren en sprekers van deze bijeenkomst zijn fysiotherapeut Jochem Dijk (Fysiotherapie de Buren) en Sybren van der Meer (diëtistenpraktijk SVDM Coach). Dit meldt de Noorderkrant.

Gedurende de bijeenkomst wordt er gezamenlijk een kop koffie of thee gedronken, gevolgd door een proeverij van verschillende hapjes. Daarnaast wordt uitgelegd wat een beweegkuur inhoudt en hoe de samenwerking verloopt. Tevens zullen er actieve deelnemers aanwezig zijn die hun ervaringen en resultaten zullen delen met de aanwezigen.

 

De doelstelling is om mensen een beweegkuur van twaalf weken te laten volgen welke de gevolgen van diabetes ongedaan kan maken of in ieder geval kan beïnvloeden. Met name bij diabetes type 2 valt nog veel winst te halen. De doelen die nagestreefd worden met de kuur zijn: Verlaging van het medicatiegebruik, stabilisatie van de bloedsuikerspiegel en het vergroten van de mobiliteit en het uithoudingsvermogen.

 

Gedurende de kuur worden constant meetingen en testen verricht om inzicht te krijgen in de resultaten. Deze bevindingen worden doorgenomen met de deelnemer en eventueel de huisarts en/of diabetesverpleegkundige. Het programma wordt bovendien volledig vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

 

Door: Redactie Nationale Zorggids