Logo_groningen

Wethouder Ton Schroor reikte de Social Return Awards uit aan At home first, Thuiszorg Comfort en Zorgkompas. De bedrijven kregen de award omdat ze zich op bijzondere wijze inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De award bestaat uit een oorkonde en een logo die de bedrijven op hun website en correspondentie mogen gebruiken, als ware een onderscheiding. Dat meldt de gemeente Groningen.

Wethouder Ton Schroor prees de award winnaars: “Nieuwe aanbieder At home first heeft vrijwel direct de gemeente met Social Return betrokken in de processen en heeft met het startproject 31 kandidaten weten te plaatsen.” Thuiszorg Comfort werd geprezen om het bieden van kwaliteit van leven, voor zowel de zorgverlening als de arbeidsplaatsen en Zorgkompas, die al zes jaar op dit vlak meedoet, heeft hun inzet uitgebreid naar de gehele arbeidsmarktregio.

Ondernemers die voor de gemeente Groningen werken, betrekken via Social Return bij de uitvoering van hun opdrachten kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Zo krijgen deze groepen een kans om werkervaring op te doen en hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Sinds de invoer van de Social Return Award in oktober 2015, heeft de gemeente Groningen al een aantal awards aan ondernemers uitgereikt die zich op positieve manier inzetten voor social return. Winnaars van afgelopen maanden zijn Bios-groep, Donkergroen, Machinefabriek Rusthoven, Visschedijk, Oosterhof-Holman, Cycloon, De Wilde Wegenbouw, Broekema, SW Schilders B.V., Groenvoorziening A.J. van der Werf, Lasaulec, Koninklijke Sjouke Dijkstra en HIAB.

Door: Redactie Nationale Zorggids