Martini Ziekenhuis zet oudste en jongste verpleegkundige in het zonnetje

Ton Tiebosch, lid Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis, zette vandaag op de Dag van de Verpleging de oudste en de jongste verpleegkundige in het ziekenhuis in het zonnetje. Dit om waardering uit te spreken voor het belangrijke werk van de ruim duizend verpleegkundigen die in het ziekenhuis werken. Dit meldt het Martini Ziekenhuis.

IC-verpleegkundige Trudy Aleven werkt al meer dan dertig jaar met veel plezier op het Brandwondencentrum. “In de zorg is de menselijke maat zo belangrijk. Dat geldt voor hoe je met de patiënt omgaat, maar ook voor hoe je met elkaar omgaat. Blijf altijd kijken naar de mens achter de mens. Het is goed dat er protocollen zijn, maar het is ook belangrijk dat we zélf scherp blijven kijken naar hoe het gaat met de patiënt en op basis van onze eigen waarneming in actie komen.”

Joyce Reid is als jongste verpleegkundige in de bloemetjes gezet. Joyce is verpleegkundige geworden, omdat ze graag met mensen werkt en hen wil helpen. “Tijdens mijn stage merkte ik al dat de verpleegkundige het dichtste bij de patiënt staat. Dat past bij mij. Ik ben vorig jaar afgestudeerd en werk sinds kort op de afdeling Neurologie. Vaak hebben patiënten veel vragen en voelen ze zich onzeker. Het is goed om daar oog voor te hebben. Deze menselijke kant van het vak maakt mijn werk als verpleegkundige heel bijzonder.”

De Verpleegkundige Staf van het Martini Ziekenhuis vertegenwoordigt verpleegkundigen in het ziekenhuis en draagt bij aan de zorginhoudelijke ontwikkelingen. Voorzitter Caroline Otter: “Verpleegkundigen leveren een onmisbare bijdrage aan de zorg. Daarom geven we als staf advies over onderwerpen die de positie en professionaliteit van verpleegkundigen raken en ontwikkelen we vakinhoudelijk beleid.”

Door: Redactie Nationale Zorggids