Martini Ziekenhuis investeert in (oudere) medewerkers

Het Martini Ziekenhuis investeert in de duurzame inzetbaarheid van alle medewerkers. Als onderdeel daarvan introduceert het ziekenhuis nu voor alle medewerkers van zestig jaar of ouder een generatieregeling. Het Martini Ziekenhuis is de enige zorginstelling in Noord-Nederland die deze generatieregeling aanbiedt. Dit meldt het Martini Ziekenhuis.

De regeling is optioneel opgenomen in de Cao Ziekenhuizen 2017-2019. Hans Feenstra, voorzitter Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis: “Wij hebben als eerste zorginstelling in Noord-Nederland deze optie daadwerkelijk uitgewerkt in een regeling én daar geld voor gereserveerd. We hebben in de zorg iedereen hard nodig en willen dat iedereen in het Martini Ziekenhuis vitaal zijn pensioen kan halen.” In een voorbeeld kan een medewerker die nu fulltime werkt door deze regeling acht uur in de week minder gaan werken, terwijl hij die dag voor vier uren betaald wordt en wel over acht uren pensioen opbouwt.

De regeling staat open voor alle medewerkers van het Martini Ziekenhuis, dus zowel voor zorg verlenende beroepen als medewerkers in de staf, logistiek of ondersteuning. Voorwaarde om aan de regeling mee te kunnen doen is dat medewerkers minimaal 24 uren in de week blijven werken. 
Een andere voorwaarde is dat de vrijgekomen uren ingevuld worden door een (nieuwe) collega.

Duurzame inzetbaarheid heeft te maken met vitaliteit, bekwaamheid en motivatie. Onder de noemer ‘Sterk in je werk’ investeert het ziekenhuis hierin om de medewerkers in alle levensfasen inzetbaar te houden . Zo biedt het ziekenhuis een scala aan regelingen en trainingen voor onder andere mantelzorg, talentontwikkeling, balans werk en privé, hartcoherentie en yoga. Nu voegt het ziekenhuis  een generatieregeling voor oudere medewerkers aan dat palet toe.

Door: Redactie Nationale Zorggids