Longpunt Oost Groningen houdt themamiddag over longaandoeningen

Op 19 april is er opnieuw Longpunt Oost Groningen, de maandelijkse ontmoeting waar longpatiënten en hun partners welkom zijn voor een themamiddag over longaandoeningen en het delen van ervaringen. Het onderwerp op 19 april is: ‘Meer bewegen met minder energie’. Dit meldt de gemeente Westerwolde.

Bewegen is gezond voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met een longziekte. Hoe kunt u meer bewegen, terwijl u minder energie ervaart? Behoud van conditie is belangrijk voor longpatiënten. Voldoende bewegen, letten op de ademhaling, bij wie kunt u terecht om uw conditie op peil te krijgen en te houden? Welke hulpmiddelen zijn er mogelijk? Antwoord op deze vragen krijgen bezoekers van het Longpunt van deze maand. Spreker deze middag is Hilde Doornbos, fysiotherapeut bij Prenger & Hoekman. Het Longpunt vindt plaats in woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander, Kaap de Goede Hoop 1 in Veendam, om 14.00 uur.

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kan gemaild worden naar ellybeens@longfonds.nl of gekeken worden op www.groningen.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.

Door: Redactie Nationale Zorggids