Normal_oliebollen_voor_de_tobias_sybesma_foundation

Op vrijdag 28 december bakt zorgaanbieder Coöperatie Dichtbij uit Groningen oliebollen voor de Tobias Sybesma Foundation. De 12-jarige Tobias is de grondlegger van deze foundation, hij is in juli 2018 overleden aan de gevolgen van hersenstamkanker. Tobias had een droom; hij hoopte dat er geen kinderen meer zouden overlijden aan de gevolgen van hersenstamkanker. De Tobias Sybesma Foundation zet alles in het werk om zijn droom te verwezenlijken. Daarom stimuleert en financiert de foundation onderzoeksprojecten om te komen tot een oplossing voor hersenstamkanker. Tobias was bij Coöperatie Dichtbij in zorg en daarom is het extra bijzonder om dit jaar oliebollen voor zijn foundation te verkopen.

De benefietactie

Met de benefietactie wil Coöperatie Dichtbij zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Tobias Sybesma Foundation. Medewerkers, leden en andere betrokkenen van de coöperatie helpen om vanuit een sfeervolle blokhut - naast oliebollen - ook huisgemaakte en biologische snert, broodjes rookworst en drankjes te verkopen. Iedereen is welkom tussen 09:00-17:00 aan de Rouaanstraat 20a in Groningen (kantoor van Coöperatie Dichtbij). Vanaf 14:30 uur is er zelfs livemuziek van Opa’s Kunstgebit!

Biologische oliebollen

Vanuit Coöperatie Dichtbij wordt er graag biologisch gegeten, dit wordt gezien als onderdeel van een gezonde(re) levensstijl. Mede daardoor worden er dit jaar biologische oliebollen gebakken! Coöperatie Dichtbij is een van de weinige oliebollenverkopers in Groningen die dat aanbiedt. De biobollen zijn bovendien tegen een hele schappelijke prijs verkrijgbaar.

Oliebollen bestellen

De benefietactie staat onder de bezielende leiding van Jan Krijnen, oud-bakker en verpleegkundige bij Coöperatie Dichtbij. Jan bakt naar eigen (én overheerlijk) recept oliebollen mét en zonder rozijnen. De oliebollen worden verkocht voor slechts €7,00 voor 10 stuks en €10,00 voor 15 stuks (biologische oliebollen: €10,- voor 10 stuks, €13,- voor 15 stuks). Je kan van tevoren oliebollen bestellen door te mailen naar info@dichtbij.coop. De oliebollen kunnen vervolgens op 28 december aan de Rouaanstraat 20a worden opgehaald.

(Dit is een advertorial van Coöperatie Dichtbij)