Normal_euro_geld_betalen__4_

Het voorstel van de SP om het eigen risico mee te verzekeren in de collectieve zorgverzekering voor minima is goedgekeurd door de gemeente. De politieke partij kwam met het voorstel nadat bleek dat steeds meer mensen niet in staat zijn om de premie voor de zorgverzekering te betalen. De SP wil de premie van de zorgverzekering dan ook verlagen. Dat meldt OOG TV.

“Zolang het kabinet het eigen risico niet wil afschaffen, zullen wij op lokaal niveau ons uiterste best moeten doen om de pijn van het eigen risico te verzachten”, zegt Jimmy Dijk, fractievoorzitter van de SP. Door de hoogte van het eigen risico zijn er ook steeds meer mensen die zorg mijden of uitstellen, hierbij gaat het tegenwoordig om één op de vijf Nederlanders. Volgens Dijk worden klachten zo alleen maar erger, waardoor de zorgkosten stijgen.

Steeds meer Nederlandse gemeenten bieden ondersteuning aan minima door een collectieve zorgverzekering op te zetten. Mensen lopen tegen één probleem aan, maakte het Zorgverzekering Informatie Centrum (ZIC) onlangs bekend. Niet iedere minima is via de collectieve verzekering verzekerd, in de praktijk blijkt namelijk dat deze soms een stuk duurder is dan een reguliere verzekering.

Door: Redactie Nationale Zorggids