Normal_leefstijlprogramma__afvallen__weegschal__gli

Groningers die willen gebruikmaken van Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) kunnen dat binnenkort doen. Alle Groningse gemeenten werken samen met zorgverzekeraar Menzis aan een gezondere leefstijl voor inwoners van de provincie. Dit meldt Menzis. 

“We zien dat veel inwoners kampen met overgewicht en diabetes, met onderliggend regelmatig sociaaleconomische problemen. Juist zij kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken”, zegt Suzanne Oostvogels, regiomanager Zorg bij Menzis. De Groningse gemeenten werken daarom samen met de verzekeraar en zorgaanbieders om de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) beschikbaar te maken voor iedereen. GLI is een tweejarig programma waarin deelnemers een gezonde leefstijl aangemeten krijgen.

Verwijzing

Een verwijzing hiervoor wordt verkregen via de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist.
In iedere gemeente heeft Menzis inmiddels een samenwerking opgezet. Het sociale domein wordt hierbinnen gecombineerd met zorg en beweging. De GLI wordt binnen elke gemeente georganiseerd door de verzekeraar, zorgaanbieders, een buurtsportcoach en de betreffende gemeente.

GLI zit sinds 2019 in het basispakket van de zorgverzekering.

Door: Nationale Zorggids