Normal_gehandicapt_rolstoel_hulp

De gemeente Grootegast heeft besloten om opnieuw aan mensen die meerkosten hebben als gevolg van hun ziekte en/of handicap een tegemoetkoming te verstrekken. Deze tegemoetkoming bedraagt 300 euro per jaar. Dat meldt de gemeente Grootegast.

Om in aanmerking te komen voor de meerkostenregeling moet er sprake zijn van een (langdurige) beperking of chronische ziekte en mag het nettoloon niet hoger zijn dan 120 procent van de bijstandsnorm en een beperkt vermogen. Van inwoners die onder de regeling vallen wordt aangenomen dat zij meerkosten als gevolg van hun beperking of ziekte hebben. Dat hoeft dus niet te worden aangetoond.

In ieder geval wordt aan de voorwaarde voldaan als er sprake is van een arbeidsongeschiktheidsuitkering 80 tot 100 procent, een geldige indicatie op grond van de Wet langdurige zorg, periodiek een bijdrage aan het CAK moet worden betaald, een maatwerkvoorziening op grond van de Wmo, een verstandelijke beperking en een langdurige behandeling vanuit de Geestelijke Gezondheidszorg.

Inwoners die in 2015 een tegemoetkoming voor de meerkosten van de gemeente hebben ontvangen en waarvan de situatie gelijk is gebleven ontvangen de meerkosten binnenkort. Inwoners die denken dat zij aan de voorwaarden voldoen en de tegemoetkoming nog niet ontvangen kunnen bij het Zorgloket een aanvraagformulier vragen. Het formulier kan tot 1 februari worden ingediend.

Voor vragen kunnen mensen bellen naar het Zorgloket via telefoonnummer 0594-695750.

Door: Redactie Nationale Zorggids