Normal_support-of-mental-health-professional-2022-11-07-10-12-23-utc__1_

GZ-psychologen in Groningen kunnen een duurzame opleiding volgen dankzij een samenwerkingsverband van twaalf zorgorganisaties. De intentieovereenkomst hiervoor werd een jaar geleden al ondertekend, maar onlangs is een handtekening gezet voor verdere invulling hiervan. Dit meldt Skipr. 

Voor GZ-psychologen in opleiding ontstaan er dankzij het samenwerkingsverband van diverse organisaties brede leerroutes. Zo kan een GZ-psycholoog naast de geestelijke gezondheidszorg, ook ervaring opdoen in bijvoorbeeld de ouderenzorg. “Samen zorgen we voor een verbreding van de opleiding tot GZ-psycholoog, waarbij de ouderenzorg door de PIOG’s (gz-psychologen in opleiding) wordt ervaren als een boeiende leeromgeving met fijne collega’s”, aldus praktijkopleider Louwke Polman.

Twaalf samenwerkende organisaties

De twaalf organisaties die binnen dit verband samenwerken zijn: Forte GGZ, Koninklijke Visio, OCRN, De Trans, Mentaal Beter, Ommelander Ziekenhuis, Psychiatrie Noord, Zonnehuisgroep Noord, Zorggroep Meander, De Hoven, Zorggroep Groningen en HSK. Mogelijk sluiten meer organisaties zich hier in de toekomst bij aan.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky