Normal_schildersezel

Vanaf woensdag 23 november worden nieuwe schilderijen tentoongesteld en te koop aangeboden in de ontvangsthal van de GGD Groningen. De schilderijen zijn gemaakt door deelnemers van het Twaalfde Huis. Mensen met verslavingsproblemen uit de stad Groningen kunnen deelnemen aan het Twaalde huis. Met de tentoonstelling wordt aandacht voor hen gevraagd. Dat meldt de provincie Groningen

De naam van de expositie is ‘Tussen wal en schip’. Door een zinvolle dagbesteding aan te bieden zorgt het Twaalfde Huis ervoor dat deze mensen juist niet tussen wal en schip vallen. Het Twaalfde Huis is onderdeel van Werk Pro en biedt dagbesteding aan mensen met zware verslavingsproblemen, met name drugs. De deelnemers hebben vaak op meer dan één gebied problemen en kunnen daar niet op eigen kracht uitkomen.

Het Twaalfde Huis geeft deze mensen structuur, duidelijkheid en aandacht. Dit gebeurt door werk aan te bieden dat naar eigen draagkracht mag worden ingevuld. Als dagbesteding worden ook schilderlessen aangeboden. Van de opbrengst van het verkochte werk wordt nieuw schildermateriaal aangeschaft.

In de ontvangsthal van de GGD Groningen, Hanzeplein 120, zijn de ingelijste schilderijen tijdens kantooruren vrijblijvend te bezichtigen en te koop voor vijftig euro per stuk. Ook zijn er voor vijftien euro posters te koop van het grote schilderij ‘Tussen wal en schip’. De werken zijn persoonlijk uitgekozen door de directeur van de GGD Groningen, de heer Jos Rietveld. De schilderijen zijn van 23 november 2016 tot en met 10 februari 2017 te zien.


Door: Redactie Nationale Zorggids