Normal_vragen3

De gemeente Bedum is op zoek naar innovatieve oplossingen voor een maatschappelijk vraagstuk dat zich richt op mensen met een psychiatrische en/of psychosociale kwetsbaarheid. Mensen die met anderen in gesprek willen over dit thema kunnen zich aanmelden voor het Innovatieatelier Beschermd Wonen en Opvang. Dat meldt de gemeente Bedum.

De gemeente wil vernieuwende initiatieven belonen die zich richten op de positieve gezondheid en wonen en zorg. Het gaat om initiatieven die ervoor zorgen dat kwetsbare burgers de beweging maken van zware naar lichtere vormen van begeleiding. Initiatieven die de door- en uitstroom van cliënten uit BWO bevorderen, waarbij mensen zo snel mogelijk een eigen onderdak en een veilige omgeving (terug)vinden om verder vorm te geven aan eigenwaarde, zelfredzaamheid en participatie. Te denken valt aan de inzet van informele zorg, eigen netwerken en ervaringsdeskundigheid.

De gemeente Bedum nodigt geïnteresseerden van harte uit om op donderdag 2 maart van 16.00 tot17.30 uur aanwezig te zijn bij de kick off van het Innovatieatelier 2017. Deze vindt plaats in het gemeentehuis van Groningen. De inloop is vanaf 15.30 uur. Tijdens de kick off komen inspirerende en innovatieve voorbeelden aan bod. Ook is er de mogelijkheid om met verschillende deskundigen te praten op het gebied van innovatie in de zorg en financiën om ideeën verder te ontwikkelen.

Aanmelden kan vóór 23 februari aanstaande via rob.visser@groningen.nl.
Ideeën die invulling geven aan innovaties binnen Beschermd Wonen en Opvang in de provincie Groningen kunnen gemeld vóór 10 maart gemeld worden via het aanmeldformulier. Aanmeldingen worden in de eerste ronde getoetst op
• Innovatie
• Kwaliteitsverbetering
• Substitutie en samenwerking
• Realisatie van de transformatieambitie

Aanvragers die aan deze punten voldoen, worden uitgenodigd om hun initiatief in een korte pitch te presenteren op vrijdag 7 april aanstaande. De gemeente Groningen voert deze regeling als centrumgemeente voor alle 23 gemeentes uit de provincie uit. Voor vragen en/of informatie kan gemaild worden naar rinske.hokwerda@groningen.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids