Normal_weegschaal_gewicht_overgewicht_obesitas_afvallen_gezond_fruit

Programma’s voor het bevorderen van gezondheid op het werk benadrukken geregeld dat werknemers zelf verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun gewicht. Dat lijkt een goede gedachte, maar die aanpak kan snel nadelige gevolgen hebben voor werknemers met obesitas. Deze collega’s zullen zich steeds verantwoordelijker voelen voor hun eigen gewicht, maar merken dat ze daar maar weinig controle over hebben omdat de rol van de werkgever wordt genegeerd. Zulke gezondheidsprogramma’s op het werk leiden bovendien tot een toename van stigmatisering en discriminatie op de werkplek op grond van gewicht toe. 

Ironisch genoeg kunnen gezondheidsprogramma’s voor werknemers daardoor zelfs meer obesitas en minder welzijn tot gevolg hebben. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Laetitia Mulder en Susanne Täuber van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij tonen aan dat deze valkuilen voorkomen kunnen worden door te werken met gezondheidsprogramma’s waarin de werkgever wordt aangesproken op zijn verantwoordelijkheid voor het gezond houden van zijn werknemers. Mulder en Täuber publiceren hun bevindingen in Frontiers in Psychology.
 
Omgeving heeft grote invloed op ons gedrag
‘Er wordt vaak gezegd dat obesitas de verantwoordelijkheid van mensen zelf is, maar we zien nog wel eens over het hoofd dat de instellingen die onze directe omgeving bepalen van grote invloed zijn op ons gedrag,’ zegt Mulder. ‘De werkplek kan een enorme impact hebben op onze gezondheid en ook op ons gewicht. Om een voorbeeld te geven: als in een kantine gezonde voeding schaarser of duurder is in dan ongezonde voeding, dan is de kans groot dat wij kiezen voor ongezonde voeding. Werkgevers dragen in die zin enige verantwoordelijkheid voor de gezondheid en het gewicht van hun werknemers.’
Veel gezondheidsbevorderingsprogramma’s benadrukken echter de eigen verantwoordelijkheid van werknemers voor obesitas en negeren de rol van de werkgever. Een bord in de kantine waarop staat: ‘Let op je gewicht en kies voor gezonde voeding!’ is bijvoorbeeld gericht op werknemers, terwijl de werkgever ook zelf de bedrijfskantine zou kunnen aanpassen tot een plek waar uitsluitend gezonde voeding wordt aangeboden.’