Fix en Fietsproject Groningen, De Sterrensteen Vinkhuizen, fietsdonatie Groningen

Bij openbare basisschool De Sterrensteen in Vinkhuizen wordt vrijdag 2 december een bijzondere fietsbijeenkomst gehouden. De bedoeling is dat er fietsen worden gedoneerd voor arme kinderen uit de stad. Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn de afgelopen weken al druk bezig geweest met dit zogenaamde ‘Fix een Fietsproject’. Dat meldt de gemeente Groningen.

De basisschoolleerlingen van De Sterrensteen werken gezamenlijk aan veilige fietsen voor alle kinderen. Een aantal leerlingen houdt zich speciaal bezig met hoe ze minimagezinnen met kinderen kunnen bereiken. Op hun eigen facebookpagina Fix een Fiets Stad 050 staat voor ouders met weinig inkomen informatie waar ze terecht kunnen voor het aanvragen van een gratis tweedehands fiets.

Het doel van de fietsactie is om aandacht te vragen voor armoede in de stad. In Groningen leeft 1 op de 5 kinderen namelijk onder de armoedegrens. Dat betekent dat er bijvoorbeeld geen geld is voor een kinderfiets. Met het doneren van een fiets tijdens de fietsactie op 2 december kunnen ook de kinderen in armoede een fiets krijgen. De actie om fietsen te doneren loopt al sinds december 2015. Inmiddels zijn er al 700 fietsen ingezameld, opgeknapt en uitgegeven, maar dat is nog niet genoeg. Op het schoolplein kan er daarnaast ook geklust worden aan de eigen fiets. De Fietsklusbus van Werkpro zorgt voor fietsenmakers en gratis materiaal.

Belangstellenden zijn van harte welkom om op 2 december te doneren op het schoolplein van de Sterrensteen. De actie begint om 12.30 uur. Digitaal een fiets doneren kan ook, via doneereenkinderfiets.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids