Normal_student__leerling__stress__psychische_problemen

Studenten, docenten, managers, decanen en medewerkers van stafbureaus en examencommissies zijn op dinsdag 5 november volop vertegenwoordigd bij het symposium ‘Studeren met psychische en cognitieve problemen’ van Lector van het Jaar 2019 Lies Korevaar.

Dagvoorzitter Michèle Garnier memoreert dat Lies zich al 16 jaar bezighoudt met het steunen van studenten met psychische problemen. De verkiezing tot Lector van het Jaar door Science Guide en ISO noemt zij dan ook een oeuvreprijs voor de lector Rehabilitatie. 'In het hoger onderwijs, het mbo, het voorgezet onderwijs, bij de onderwijsinspectie, in de GGz, gemeenten én het ministerie staat studentenwelzijn volop in de spotlights', legt de dean van de Academie voor Sociale Studies uit. 
CvB-lid Rob Verhofstad vult aan dat presteren niet meer de heilige graal van het hoger onderwijs is en dat er een kentering gaande is naar meer aandacht voor het welzijn van studenten. En dat er geld is uitgetrokken voor: Hanze Student Support (voorheen Hanze Success Center), faciliteren van studentbegeleiders en studentpsychologen.