Normal_boterham

De Voedselbank Stad Groningen houdt kerstacties zodat geen enkele leerling nog zonder ontbijt en met een knorrende maag in de klas zit.

Dit heeft genoeg geld voor 1700 ontbijten opgeleverd. ,,De verschillen tussen leerlingen zijn enorm groot’’, vertelt bestuursvoorzitter Ulfert Molenhuis van de Voedselbank Stad Groningen.
 
,,De ene leerling gooit zijn lunch achteloos in de prullenbak en kiest voor een snack of een saucijzenbroodje in de supermarkt, terwijl een ander zonder een ontbijt in de schoolbanken zit. Uit een onderzoek van enkele jaren geleden bleek dat 66 procent van de ongeveer 500 kinderen uit gezinnen die van de voedselbank in de stad gebruikmaken eigenlijk niet konden ontbijten. Daarna zijn we met het project schoolontbijt begonnen. Deze gezinnen halen het ontbijt bij de voedselbank op. Het gaat de goede kant op, maar we zijn er nog niet. Leerlingen van het Alfa-College van de opleiding design in Groningen verkochten vorige week zelfontworpen kerststukjes waarvan de opbrengst naar schoolontbijten gaat. Dit heeft 2142 euro opgebracht.’’