Normal_rss_entry-220744

De nieuwe besmettingen met het coronavirus van Amsterdammers zijn vooralsnog geen reden om te adviseren scholen en kinderdagverblijven te sluiten. Dat zegt minister Bruno Bruins  van Medische Zorg.

Een vestiging van kinderopvangorganisatie CompaNanny in Amsterdam heeft zaterdag per direct de deuren gesloten. Een van de ouders van een kind is besmet met het coronavirus. Het bedrijf heeft daar zelf toe besloten. Eerder zaterdag werd bekend dat twee familieleden van de Amsterdamse vrouw met het coronavirus, die in thuisisolatie zit in Diemen, ook positief hebben getest. Het gaat om haar partner en jongste kind.

De vrouw was voor ze positief testte, nog op het kinderdagverblijf geweest. Bruins zegt "aan te nemen" dat het kinderdagverblijf van haar jongste kind was. Een woordvoerder van de organisatie denkt dat de locatie zeker twee weken dichtblijft. Dat is nodig voor de duur van de incubatietijd. Niemand van de kinderen en de medewerkers van de vestiging Atlas Arena vertoont ziekteverschijnselen.

Geen advies voor sluiten kinderdagverblijven

Die "voorzorgsmaatregel kan ik goed begrijpen", aldus Bruins. "Er is altijd overleg mogelijk met de GGD, ik weet niet of dat in dit geval is gedaan. Vanuit de GGD en RIVM is er geen advies geweest om scholen en kinderdagverblijven te sluiten."

Volgens het RIVM zitten de besmette gezinsleden alle drie in Diemen in thuisisolatie.

Door: ANP