Foto: Coöperatie Dichtbij

Op vrijdag 30 december bakt zorgaanbieder Coöperatie Dichtbij oliebollen voor het goede doel. Met de actie Volle Bollen Gijsje willen zij zoveel mogelijk geld inzamelen en bekendheid creëren voor Stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze stichting biedt kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun gezin een gratis weekje vakantie. Medewerkers, leden en andere betrokkenen van de coöperatie helpen om bij het kantoor aan de Rouaanstraat 20 in Groningen  - naast oliebollen -  ook snert, broodjes rookworst en drankjes te verkopen voor het goede doel. Iedereen is van 09.00 uur en 17.000 uur welkom in de oliebollentent. 

Coöperatie Dichtbij biedt onder andere zorg aan chronisch en ongeneeslijk zieke kinderen. In de zorg voor deze kinderen is het behoud van kwaliteit van leven een van de belangrijkste doelen. Stichting Gijsje Eigenwijsje draagt bij aan dit doel door kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun gezin een gratis verblijf aan te bieden in een volledig ingericht en aangepast vakantiehuis. Op deze manier kunnen kinderen het ziek zijn, al is het maar voor even, doen vergeten. Ook cliëntjes van Coöperatie Dichtbij hebben al eens van een vakantie van Gijsje Eigenwijsje mogen genieten. Meer informatie is te vinden op www.gijsjeiegenwijsje.com.

De benefietactie staat onder de bezielende leiding van Jan Krijnen, oud-bakker en lid van Coöperatie Dichtbij. Jan bakt naar eigen recept de oliebollen (mét en zonder rozijnen) welke worden verkocht voor slechts 0,75 cent per oliebol, of 15 oliebollen voor 10,00 euro. Men kan van tevoren ook oliebollen bestellen door te mailen naar info@dichtbij.coop. De oliebollen kunnen vervolgens op 30 december aan de Rouaanstraat 20a worden opgehaald. Voor grote bestellingen bestaat er ook een bezorgservice.

Coöperatie Dichtbij, gevestigd in Groningen, is een samenwerkingsverband van ruim 200 zelfstandige zorgverleners en kleinschalige zorgaanbieders die allen eenzelfde missie hebben: “Thuis blijven wonen, leven en sterven voor iedereen mogelijk maken.” Onder de noemer Thuiszorg Dichtbij biedt Coöperatie Dichtbij verpleegkundige en palliatieve terminale thuiszorg met zelfstandige verzorgenden en verpleegkundigen. Naast het leveren van zorg in natura, biedt Dichtbij ook zorggerelateerde servicediensten aan. Zo beschikt de coöperatie onder andere over een scholingscentrum voor zorgverleners, genaamd Scholing Dichtbij.

(Dit is een advertorial)