Jubileumjaar bomvol activiteiten voor Beatrix Kinderziekenhuis

Ter ere van het 125-jarig bestaan van kindergeneeskunde in Groningen, luidt het Beatrix Kinderziekenhuis vanaf 28 maart een speciaal jubileumjaar in. Een van de belangrijkste events waar de (oud)patiëntjes van het ziekenhuis snel mee instemden, was het organiseren van een heuze Holland’s Got Talent-show. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

“In de kindergeneeskunde houden we veel rekening met de ontwikkeling van een kind, zowel fysiek als mentaal. In de ontwikkeling past natuurlijk het talent van het kind”, zegt bestuurder Goos Knol van het Groningse kinderziekenhuis. Tv-zender RTL ging ermee akkoord dat de naam Holland’s Got Talent vanaf 1 april een half jaar gebruikt mag worden. De talentendag zelf zal begin september georganiseerd worden, maar de precieze datum hangt af van de beschikbaarheid van enkele bekende Nederlanders die in de jury zullen plaatsnemen. “Musicalster Chantal Janzen heeft positief gereageerd en ook de naam van rapper Ali B. is gevallen, maar we hebben nog geen toezeggingen”, zegt medeorganisator Barbara Baijens-Vrij van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG.

Het jubileumjaar wordt afgetrapt op 28 maart met een junior-publieksacademie over longen, waar scholieren uit de hele provincie voor worden uitgenodigd. Vervolgens zal er in de middag een feestelijke aftrap plaatsvinden met een drankje voor genodigden. Er zullen het hele jaar door allerlei activiteiten georganiseerd worden, zoals een benefietconcert en een Lions Club-golfdag. Ook zullen er enkele deelnemers namens het Beatrixziekenhuis meedoen aan de marathon van New York, en kan iedereen die niet zover wil reizen een dag eerder deelnemen aan de Plantsoenloop in het Noorderplantsoen.

Door: Redactie Nationale Zorggids