Normal_gay-743009_960_720

Sinds afgelopen week is Groningen Regenboogprovincie. De provincie Groningen organiseerde donderdag 11 mei samen met COC Groningen en Drenthe in het provinciehuis het Regenboogsymposium. Daarmee werd aandacht gevraagd voor de emancipatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekseconditie (LHBTI'ers). Dat meldt de provincie Groningen.

Die aandacht is nodig, want LHBTI'ers worden nog steeds niet overal geaccepteerd. De provincie wil dat iedereen zich veilig voelt in Groningen roept daarom de gemeenten op  de veiligheid, weerbaarheid en acceptatie van LHBTI’ers te bevorderen. De provincie vindt het belangrijk dat gemeente actief zijn in de LHBT-emancipatie, of ze nu regenbooggemeente zijn of niet. Het durven uitkomen voor de seksuele geaardheid is nog steeds niet vanzelf sprekend. Ook zijn er grote lokale verschillen in de sociale acceptatie van LHBTI'ers lokaal behoorlijk verschillend.

Met ruim honderd deelnemers, sprekers als Annelies van Santen, voorzitter COC Groningen en Drenthe, en Anita Brands van de gemeente Oldambt over de vormgeving van LHBTI-beleid in Oldambt, workshops over Veiligheid, Ontwerpen LHBTI-beleid, Roze 50+, Sport, Voorlichting en een informatiemarkt was het een geslaagde middag. In het Atrium van het provinciehuis is tot eind mei de tentoonstelling Stormachtig stil te bezichtigen, van Eveline van de Putte. Op haar website is een voorproefje te vinden.

Door: Redactie Nationale Zorggids