Bijzondere talentjacht in UMCG: ‘BKZ’s got talent!’

Op zaterdag 9 september is er een heuse talentenjacht in de Blauwe Zaal van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG): ‘BKZ’s got talent!’. Die dag presenteren ruim dertig kinderen met chronische ziekten hun uiteenlopende talenten op gebied van onder meer dans, muziek en turnen. Dit meldt het UMCG.

Klokhuis-presentatrice Nienke de la Rive Box presenteert ‘BKZ’s got talent’ en de optredens worden beoordeeld door een deskundige jury met onder andere Ron Boszhard en Barbara de Loor. Behalve een juryprijs is er ook een publieksprijs voor de beste drie acts van de dag.

Dit jaar bestaat de kindergeneeskunde in Groningen 125 jaar. Om dit te vieren organiseren het Beatrix Kinderziekenhuis (BKZ) en de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis het hele jaar verschillende activiteiten ter ere van dit jubileum. ‘BKZ‘s Got Talent’ is speciaal georganiseerd om de patiëntjes met chronische ziekten in het zonnetje te zetten. ‘BKZ’s Got Talent’ begint om 12.30 uur in de Blauwe Zaal; rond 16.30 uur maakt de jury bekend wie van de kinderen de allerbeste act had.

Door: Redactie Nationale Zorggids