Tweeduizend toverlampjes voor patiëntjes Beatrix Kinderziekenhuis

Afgelopen donderdag hebben Coos Knol en Jacob Klaassen van het Beatrix Kinderziekenhuis een interactieve lichtinstallatie in gebruik genomen. Deze was geschonken door Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe. Dit meldt de Gezinsbode.  

Eveneens aanwezig waren de manager bedrijfsvoering van het Beatrix Ziekenhuis en de eigenaar van het bedrijf welke de installatie geschonken heeft. De installatie bestaat uit een wand van acht bij vijf meter, waarop tweeduizend lampjes staan gemonteerd. Door middel van Kinect bewegingssensoren kunnen kinderen de lampjes laten branden door te bewegen. Met zijn oppervlakte van veertig vierkante meter is het een van de grootste interactieve installaties in zijn soort.

De gift is een cadeau voor het 125-jarig bestaan van het kinderziekenhuis. Tegelijk met de gift is een campagne gestart om geld in te zamelen voor projecten waarmee het verblijf van kinderen in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk kan worden gemaakt. Via de donatiewebsite van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis kunnen mensen voor slechts vijf euro een lampje ‘adopteren’. Inmiddels zijn er al zo’n duizend lampjes verkocht.

Door: Redactie Nationale Zorggids