Normal_bewegen__sport__basketbal

Voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen is het niet altijd gemakkelijk om rond te komen. Een keer een uitstapje maken of het lidmaatschap van een vereniging is dan een hele uitgave. Voor inwoners uit de gemeente Winsum met een minimaal inkomen zijn er verschillende mee(r)doenregelingen. Door hier gebruik van te maken kunnen zij actief mee blijven doen aan het maatschappelijke leven. Dat meldt de gemeente Winsum.

In het formulierenloket van Werkplein Ability zijn aanvraagformulieren en informatie over verschillende tegemoetkomingen te vinden, zoals lidmaatschap en lessen sportvereniging, sportschool, muziekvereniging of bibliotheek.

Sommige kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Het lidmaatschap van een sportvereniging kan moeilijk op te brengen zijn voor ouders met een laag inkomen. Het Jeugdsportfonds helpt hierbij. Mensen met een inkomen dat maximaal 120 procent van het wettelijk sociaal minimum ligt kunnen naar www.leergeld.nl gaan en een aanvraag doen. Bij goedkeuring van de aanvraag wordt de contributie rechtstreeks overgemaakt aan de penningmeester van de club. Verder krijgen aanvragers, indien nodig, een bon waarmee sportkleding kan worden aangeschaft. Het bedrag dat wordt toegekend is maximaal 225 euro per jaar per kind.

Kijk voor meer Mee(r)doenregelingen op www.werkpleinability.nl.

Door: Nationale Zorggids