Normal_pepernoten__sinterklaas__zwarte_piet__snoepgoed

Afgelopen zaterdag werden 10.000 kinderen in heel Nederland met hun ouders uitgenodigd voor een ochtendje film kijken in een van de bioscopen van Pathé. Nationaal Fonds Kinderhulp organiseerde deze ochtend ook in Pathé in Groningen. Dat meldt de Gezinsbode.

Speciaal voor kinderen die in armoede leven en in december niet altijd feest en cadeaus meemaken had Nationaal Fonds Kinderhulp deze dag georganiseerd. In het kader van Actie Pepernoot werd de film Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer vertoond. In de bioscoop waren ook Sinterklaas en een aantal Pieten van De Club van Sinterklaas te bewonderen.

Aan het einde van de film kregen alle kinderen van Sinterklaas een tasje met leuke spulletjes mee naar huis. Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp, zegt dat alle kinderen een feestelijke decembermaand verdienen. “Ook kinderen in armoede gunnen wij de beleving van Sinterklaas, zij moeten op school ook gewoon mee kunnen praten over dit feest.” Dnkzij de Actie Pepernoot krijgen kinderen in armoede bovendien elk jaar een cadeautje op pakjesavond.

Door: Redactie Nationale Zorggids