Normal_hardlopen__sporten__rennen

Afgelopen woensdag 29 november opende wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen de vernieuwde sportplek in het Diamantpark in Vinkuizen. Daarbij werd een demonstratie van de toestellen gegeven door de verschillende clubs en gebruikers. Er zijn nieuwe buitenfitness-attributen, obstakels voor freerunners, een kooi voor pannavoetbal en een calisthenics-toestel geplaatst. Ook heeft het basketbalveld een opknapbeurt gekregen en is het groen aangepakt. Daardoor is het zicht verbeterd en is er meer verbinding ontstaan tussen de verschillende sportgedeeltes. Dat meldt de gemeente Groningen.

De skatebaan in het Diamantpark was aan vervanging toe. Zo ontstond de gelegenheid om samen met buurtbewoners, verenigingen en ondernemers uit Vinkhuizen aan een vernieuwde sportplek te werken. In verschillende rondes hebben bewoners inbreng kunnen geven, zowel jong en oud. Vanuit de omgeving zijn ideeën opgehaald, die door ontwerper Lior Steinberg verwerkt zijn in een ontwerp met drie cirkels die verschillende functies bevatten.

De gemeente stimuleert sporten in de openbare ruimte en financiert deze vernieuwing vanuit het programma ‘De Bewegende Stad’, een onderdeel van het meerjarenprogramma Sport en Bewegen 2016-2020. Ook de winkeliersvereniging Vinkhuizen en studentenvereniging Albertus Magnus hebben bijgedragen.

Door: Redactie Nationale Zorggids